Warning: Declaration of WCS_Query::get_endpoint_title($endpoint) should be compatible with WC_Query::get_endpoint_title($endpoint, $action = '') in /home/larissas/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-subscriptions/includes/class-wcs-query.php on line 0
Steun het goede doel met jouw panty abonnement – La Vie Panty

Stichting Wakibi


STICHTING WAKIBI

Steun het goede doel

Wij vinden het belangrijk dat ondernemers in ontwikkelingslanden dezelfde kans krijgen als wij. Door voor iedere panty 50 cent te investeren kunnen we dit samen bereiken.

Wakibi is een non-profit organisatie die dagelijks de strijd tegen armoede aangaat door kredietverleners wereldwijd en ondernemers in ontwikkelingslanden via een online platform met elkaar te verbinden.

Microfinanciering

Wakibi biedt de mogelijkheid om kleine leningen aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken.

50 cent voor elke panty

Voor elke verkochte panty draagt La Vie Panty via het Wakibi platform 50 cent bij aan deze kleine leningen.

Groeiende impact

Is de kleine lening afbetaald door de ondernemers? Dan gebruiken wij dit geld voor een nieuwe kleine lening!

Hoe werkt het?

1. Aanvraag lening

Een ondernemer vraagt een lening aan via een lokale partner van Wakibi. Deze publiceert de lening op het platform, eventueel na voorschot zodat de ondernemer direct van start kan.

2. Jij investeert

De lening wordt gepresenteerd op de site van Wakibi. La Vie Panty investeert voor elke panty 50 cent in een willekeurige ondernemer. Zo draag jij bij met jouw panty abonnement!

3. De investeringspot groeit

Het gemiddelde terugbetalingspercentage is meer dan 98%, dus één bedrag kan tot meer dan 50 keer opnieuw worden geïnvesteerd! Zo kunnen we steeds meer ondernemers helpen.

Vragen over Wakibi


  • Hoe werkt het?
  • Gaat het gehele bedrag naar de ondernemer?
  • Wat is het effect van de lening?
  • Krijgt La Vie Panty de leningen terug van de ondernemers?
Hoe werkt het?

Investeren via een online platform.

Op het platform van Stichting Wakibi presenteren ondernemers zichzelf én hun project. Denk aan een Indiase boer die met een nieuwe koe beter in staat is zijn gezin te onderhouden. Of een alleenstaande vrouw die kleding wil inkopen voor haar tweedehands kledingwinkel. Particulieren of bedrijven kunnen vanaf 25 euro een microkrediet verlenen voor deze projecten. Dit bedrag wordt in stappen terugbetaald. La Vie Panty kiest er voor om dit bedrag opnieuw uit te lenen, zodat het investeringsbudget steeds groter wordt en nog meer ondernemers geholpen kunnen worden!

Gaat het gehele bedrag naar de ondernemer?

Ja, het gehele bedrag gaat naar de ondernemer.

Wakibi werkt samen met honderden vrijwilligers. Alleen de directeur wordt betaald door een sponsor. Zodoende garanderen we dat het gehele uitgeleende bedrag naar de ondernemer gaat.


Wat is het effect van de lening?

Ondernemers worden dankzij de kleine leningen zelfstandiger en vaak ook zelfvoorzienend.

Maar niet alleen voor die ondernemer zelf heeft de kleine lening effect. Ook binnen een gemeenschap voegt het veel toe. Ondernemers die succes hebben, kunnen meer besteden en investeren in de lokale economie.  


Krijgt La Vie Panty de leningen terug van de ondernemers?

Ja, in bijna alle gevallen. La Vie Panty leent dit geld weer aan een volgende ondernemer.

Wakibi is partner van de internationale organisatie Kiva. Deze organisatie heeft wereldwijd lokale medewerkers. Zij beoordelen ter plekke de levensvatbaarheid en de bereidheid tot terugbetaling van de ondernemer. Dat heeft als gevolg dat Wakibi een terugbetalingspercentage van 98,4% kent. Wanneer een bedrag niet wordt terugbetaald, komt dit meestal door natuurrampen of oorlogen.